Citat

”Är du deprimerad – gå ut och vandra i naturen! Lider du av ensamhet – skaffa dig en hund! Är du orolig – lyssna på musik!”

”En människa kan stå ut med mycket bara han kan stå ut med sig själv. Han kan leva utan hopp, utan vänner, utan böcker, till och med utan musik, så länge han kan lyssna till sina egna tankar.”

”Läkarna borde ha rätt att ta från sina rika patienter vad de behövde för sina fattiga patienter och för sig själva, men de skulle varken räkna sina besök eller skriva räkningar.”

”Jag var ej en skicklig läkare, mina studier har varit för hastiga, min sjukhusutbildning har varit för kort, men det råder ej det ringaste tvivel om att jag hade en stor framgång som läkare. Vad är hemligheten med framgång? Att inge förtroende.”

”Livet är en berättare av rang.”

”Fan själv är maktlös mot en människa som kan skratta.”

”Huset var litet och rummen få, men där var gott om terrasser, från vilka man kunde se solen, havet och molnen – själen behöver mer utrymme än kroppen.”

”Åtminstone i ett hänseende kan jag med rent samvete säga att jag inte duperade mina läsare – i min kärlek till djuren. Jag har älskat dem och lidit med dem i hela mitt liv. Jag har älskat dem vida mer än mina medmänniskor. Det bästa hos mig själv har jag givit dem och jag tänker dela deras öde vad det än må bli.”

”(Jag) vågar i all blygsamhet berömma mig av att ha varit en pålitlig apdoktor. En synnerligen svår specialitet full av oväntade fällor och vanskligheter. Blixtsnabb diagnos och grundlig människokännedom är oeftergivliga villkor för framgång i denna bransch.”

”Morgonen på kolerasjukhuset i stället för promenader i skogen, förmiddagen på liköppningar och jakt efter kolerabakterier i stället för cigaretten efter kaffet.”

”Vad tjänar det till att samla pengar på hög, de ska i alla fall snart tagas ifrån dig. Döden har en dubbelnyckel till ditt kassaskåp.”

”När man är nedstämd skall man spela och sjunga. Musiken och sången är till för pessimisterna och de trötta; för dem som inte kan sova. Lär människorna det.”

Lämna ett svar